Speciális Sörök

Speciális sörök

JOHN BULL PREMIUM ALE (John Bull Bitter) JOHN BULL PREMIUM ALE (John Bull Bitter)

Az angol pub értékeinek szokásait tükrözõ elsõ osztályú angol bitter sör. Jellegzetessége, hogy magas a komlótartalma, mely kesernyés, testes ízével és világos borostyánszínével itatja magát. Mr. John Bullról, a híres nemzeti hõsrõl nevezték el, hiszen a sörnek büszke örökségként sajátos jellege és hírneve van.

Alkoholtartalma: 5, 5 %

JOHN BULL PREMIUM LAGER ( John Bull Blonde / Crest Export ) JOHN BULL PREMIUM LAGER ( John Bull Blonde / Crest Export)

Az (5.0 %-os alkoholtartalmú) Crest Export (hagyományos európai recept szerint fõzött klasszikus világos német sör. A (8.4 % alkoholtartalmú) Crest Super igazán kiváló minõségû erõs világos német sör, amelynek során a világos német sör válogatottan finom ízét egy erõs sör erõteljes íz hatásával vegyítik.

Alkoholtartalma: 5, 0%

BOMBARDIER BOMBARDIER

Nagyszerû keserû sör jellegzetes, szinte páratlan vörösréz színnel. Váratlanul könnyed, gyümölcsös aromája és a maláta sugallata megállapodik a szájpadláson minden nyelvmozdulatkor érzett megbecsülés kortya után. A Bombardier egy határozott angol keserû sör, tökéletesen kiegyensúlyozott száraz személyiséggel.
A Bombardier Angol Kiváló Kesetû díjnyertes hagyományos angol, amely jellegzetes rézszínérõl nevezetes. Jellemzõ erõteljes íze a finom árpa malátától, a híres Challenger és Goldings komlótól és nem utolsósorban attól a páratlan?valami? -t?l származik, amelynek eredete a sörfzde Bedfordshire alatti, egyedülállóan tiszta forrásból táplált több mint 100 éves saját kútjából nyert víz.
A Bombardier 5, 5 % alkohol tartalmú, amely 568 ml-es palackokban, valamint 500 ml-es dobozba csomagolva kapható.

Erdinger Weissbier2000px-Erdinger-Weissbraeu-Weissbier.svg

Az Erdinger sörök klasszikusa az Erdinger Weissbräu, a tökéletes búzasör, amely hagyományos receptúra és eljárás szerint készül. Ennek megfelelően mind a mai napig akár három-négy hétig is hagyják az élesztőt erjedni annak érdekében, hogy az Erdinger Weissbräu elérje a megfelelő érettséget. Ezen túl a legkiválóbb alapanyagok, a tapasztalt munkatársak és a folyamatos minőség-ellenőrzés teszi az Erdinger búzasöreinek ízét összetéveszthetetlenné.

Akoholtartalma: 5,3 % V/V

Bitburger Premium BeerBitburger

Az 1817-ben alapított bitburgi sörgyár igazi karrierjét az 1970-es években futotta be. Ekkor született a sör, nyugodtan mondhatjuk világhírű jelmondata a „Bite ein Bit” és rövid időn belül igazolta, hogy a jó sörnek is kell reklám. A bitburgi sörgyár az akkoriban szokatlan intenzívmarketingnek és reklámnak is köszönhető néhány év alatt megtízszerezet termelését és a német sörpiac egyik vezető márkája lett.

A Bitburger Németország legnagyobb mennyiségben fogyasztott csapolt söre. Kiváló minősége az alapanyagok rendkívül gondos megválogatásának és a teljes gyártási folyamatot végigkísérő ellenőrzéseknek köszönhető. A minőségbiztosítási csapat gyakran látogatja meg személyesen is a sörfőzde beszállítót. Nagy gondot fordítanak a sörfőzéshez használt vízre is, amelynél legnagyobb szerepe a természetnek van, hiszen ezt a Mosel-Rajna háromszögben fekvő medence rengeteg kövecses rétegén átszűrődött és ásványi anyagokkal gazdagodott forrásaiból merítik. A víznek nagyságrendileg 13.000 évre van szüksége ahhoz, hogy az összes rétegen keresztül leszivárogjon a medence aljára. A végeredmény pedig tökéletes alapanyag a Bitburger sörök számára.

Bitburger Premium Beer - pils típusú prémium sör. A sörfőzési folyamat végén előállt Bitburger prémium Pils íz világának jellemző jegyei az érett citrom, a pörkölt napraforgómag, a méz és a makadámdió.

Alkoholtartalma: 4,8 % V/V

Guinness

A Guinness maga Írország. A világ egyik legismertebb Guinesssörmárkája. Története 1759-ben indult, amikor Arthur Guinness ír serfőző mester évi 45 fontért 9000 évre bérbe vette a St. James Gate’s sörfőzdét. Itt kezdett spontánerjesztésű porter sörének gyártásába, amit folyamatosan fejlesztett, míg létre nem jött a tökéletes stout, a Guinness. A Guinness Draught szuper prémium minőségű sör, amely sötét, rubinvörös színét az erőteljes pörkölésű malátának, finoman kesernyés ízét a magas komlótartalomnak, híresen tömör, krémszerű habját pedig a nitrogénes dúsításnak köszönheti.

A nitrogén-széndioxid gázkeverék sokkal kisebb és sűrűbb buborékokat eredményez, mint a más söröknél alkalmazott szénsav, ennek köszönhető az emblematikus, krémes Guinness-hab. A tökéletes korsó csak tökéletes csapolási technikával állítható elő: a sört teljesen szárazon, megdöntve tartjuk a csaphoz, majdnem teletöltjük, miközben lassan függőleges helyzetbe hozzuk a poharat. Ezután rövid időre, a hab felszínre rendeződéséig pihenni hagyjuk, majd teljesen teletöltjük a korsót, színültig egészítve ki a habot. Ezt a folyamatot a 0,44 literes dobozos kiszereléssel is megtehetjük, mert kinyitásukkal működésbe hozzuk a gázkeveréket tartó kapszulát. A 0,33 literes palackos Guinnesst azonban a legjobb közvetlenül az üvegből elfogyasztani.

Ha Guinness, akkor ügyeljünk a maximális élvezetre!

Alkoholtartalma: 4,2 % V/V